Renovent Excellent 300/400 Filters

WTW Filters voor uw Brink Renovent Excellent Nodig?

Het Renovent Excellent balansventilatietoestel is de meest populaire WTW-unit van Brink Climate Systems. Uiteraard levert Filterman ook voor dit toestel passende WTW filters (525x185mm draadframe filters). Met de standaard filterklasse G3, of met filterklasse M6, onze Unieke FijnFilters.

Hoe vaak moeten uw Excellent filters vervangen worden?

De fabrikant van uw ventilatietoestel adviseert om tweemaal per jaar de filters van uw WTW te vervangen. Dit is een gemiddelde. Feit is dat de vervuiling van WTW filters afhankelijk is van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de ligging van uw woning (centrum/vinex/platteland), kook-/douche-/ventilatiegedrag, jaargetijde, etcetera. Deze factoren zorgen ervoor dat de filters in uw WTW soms sneller en soms minder snel vervuilen.

Ons advies luidt daarom: checkt u bijvoorbeeld eens per maand uw WTW filters. Zijn ze nog wit of lichtgrijs dan is er niets aan de hand en kunt u zeker nog een maand (tot de volgende check) vooruit. Zijn de filters van uw WTW echter donkergrijs of zwart, dan zijn ze verzadigd en is vervanging aan te raden. Volle filters zijn nadelig voor de werking van uw WTW en voor uw energieverbruik (de motoren in uw WTW moeten "harder werken" om de lucht door verzadigde filters te persen). Meer over het vervangen van uw WTW filters leest u hier.

Standaard WTW Filters of onze Unieke FijnFilters?

Een standaard WTW filter is perfect voor uw ventilatietoestel. Deze dient ervoor dat het hart van uw WTW-unit, de warmtewisselaar, gevrijwaard blijft van vuil en stof. Echter, fijnere stofdeeltjes worden niet door een standaard filterklasse G3 filter tegengehouden en komen dus rechtstreeks in uw interieur terecht. Wanneer u of uw gezinsleden te kampen hebben met gevoelige luchtwegen, kán het zijn dat u baat heeft bij onze FijnFilters. Deze hebben filterklasse M6 (drie gradaties hoger dan G3) en houden zodoende fijner stof tegen wat niet in uw interieur terechtkomt (en dus ook niet in uw longen). Onze M6 FijnFilters voor Brink Renovent Excellent vindt u hier.

Heeft u vragen over onze Unieke FijnFilters of over ventilatie in het algemeen? Neemt u dan contact op met ons Expert Team. Geen vraag over WTW filters voor uw Renovent Excellent is ons te gek!

© 2012 - 2024 WTW Filters van Filterman | dat lucht op | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel