Filters & Gezondheid

.

WTW filters goed voor uw gezondheid? In onderstaand artikel leest u of daartussen een verband bestaat.

Uw balansventilatiesysteem zorgt continu voor verse lucht in uw woning. Verse lucht is essentieel voor uw gezondheid. Wanneer uw ventilatiesysteem niet optimaal werkt kán dit gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw medebewoners/gezinsleden. Een oorzaak van het niet optimaal functioneren van uw WTW unit is het feit dat de warmtewisselaar vervuild is. Een vervuilde warmtewisselaar heeft direct verband met de staat van uw WTW filters. Om dit uit te leggen moeten we een onderscheid maken tussen standaard WTW filters met filterklasse G3, en FijnFilters met filterklasse M6.

Standaard WTW Filters

We zeggen het wel vaker, standaard WTW filters met filterklasse G3 zijn ontworpen in uw WTW unit enkel en alleen voor het schoonhouden van het hart van uw ventilatie systeem, de warmtewisselaar. Deze WTW filters houden het grovere vuil tegen dat de lamellen (kanaaltjes) in de wisselaar zou kunnen doen verstoppen. Wanneer uw warmtewisselaar vervuild is geeft dit een drietal problemen.

Ten eerste, uw WTW-unit werkt minder effectief. Warmte Terug Winnen, de hoofdfunctie van de warmtewisselaar, gebeurt dan minder optimaal. Het gevolg is energieverlies, een nadeel voor het milieu én voor uw portemonnee!

Ten tweede, vervuilde WTW filters en een verstopte warmtewisselaar zorgen ervoor dat er minder verse ventilatielucht tot uw woning toetreedt. Verse lucht die essentieel is voor uw gezondheid!

Ten derde, in een vervuilde WTW unit moeten de ventilatoren harder werken om de lucht door de wisselaar te blazen. Onder andere de lagers in de ventilatoren worden zwaarder belast. Uw unit is minder zuinig (heeft meer stroom nodig) en zal eerder aan onderhoud of zelfs aan vervanging van onderdelen toe zijn.

FijnFilters

Naast het schoonhouden van de warmtewisselaar in uw WTW unit (net als de standaard G3 WTW filters) zorgen onze FijnFilters ervoor dat fijner stof tegengehouden wordt. Dit fijnere stof is niet zozeer een probleem voor het optimaal functioneren van uw WTW unit (de lamellen in de wisselaar laten fijner stof makkelijk door). Juist dit fijnere stof komt dan dus in uw interieur terecht! Onze FijnFilters houden globaal 99% van alle stof tegen, terwijl standaard WTW filters 95% tegenhouden.

Naast het feit dat stof in uw interieur niet prettig is (u moet vaker schoonmaken) kán dit fijnere stof nadelig werken voor uw gezondheid. We zeggen bewust "kán", de meeste mensen zijn niet erg gevoelig voor dit fijnere stof. Maar mensen met luchtwegproblemen, kunnen hierdoor irritaties krijgen. Een FijnFilter reduceert dus de hoeveelheid fijner stof in uw woning.

Conclusie

Is er een verband tussen WTW filters en uw gezondheid? Wij denken van wel. Vervuilde WTW filters zorgen voor een vervuilde WTW unit, met minder verse lucht en meer stof in uw binnenklimaat to gevolg. Wij adviseren dan ook om de staat van uw WTW filters regelmatig te checken en indien nodig te vervangen. Hoe? Dat leest u hier.

Wilt u weten wat de milieu footprint van Filterman is? Lees dat hier.

© 2012 - 2024 WTW Filters van Filterman | dat lucht op | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel