Wat zijn WTW Filters?

.

WTW filters zijn filters die het hart van uw Balans Ventilatie Systeem beschermen tegen vuil. Deze filters (meestal 2) zitten vóór de warmtewisselaar, die de warmte overbrengt van de vertrekkende binnenlucht naar de verse toetredende buitenlucht.

De Warmtewisselaar

WTW Filters van Filterman | warmtewisselaarDe warmtewisselaar, een netwerk van kleine kanaaltjes, is feitelijk het hart van uw balansventilatie systeem. Hierbinnen vindt de daadwerkelijke warmte overdracht plaats. Omdat het hier smalle kanaaltjes betreft waar om en om warme retourlucht en koude entreelucht doorheen stroomt, kunnen deze makkelijk verstopt raken met vuil dat van buitenaf komt, maar ook vuil dat uit uw woning komt. Denk aan vochtige lucht uit de douche en kookluchtjes.

Het is dus zaak regelmatig te controleren of de filters in uw WTW hun functie nog vervullen. Dit betekent dat ze niet dermate vervuild zijn dat ze een obstructie komen voor de aanvoer en retour luchtstromen. Wanneer dit het geval is zal uw WTW systeem niet optimaal functioneren: 

  • het rendement van uw WTW zal minder zijn
  • de ventilatoren in uw WTW zullen zwaarder belast worden (ze moeten "harder werken" om de lucht door de volle filters te persen)

U zult begrijpen dat beide gevolgen niet wenselijk zijn en op den duur extra kosten met zich mee zullen brengen op het gebied van energieverbruik en onderhoud. Schone WTW filters zijn dus essentieel voor het functioneren van uw ventilatiesysteem.

Alles over WTW Filters

Wij hebben een aantal artikelen geschreven over WTW filters, onder andere over onderhoud en vervanging, uw gezondheid, nieuwbouw, pollen (TIP), etc. Mocht u verdere vragen hebben wendt u zich dan tot ons WTW Expert Team. Goede kans dat wij het antwoord hebben op uw vragen over WTW filters!

© 2012 - 2024 WTW Filters van Filterman | dat lucht op | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel