WTW Filters Schoonmaken

.

WTW Filters Wassen?Een van de vragen die ons het meest gesteld wordt gaat over WTW filters schoonmaken. Kan ik de filters van mijn WTW stofzuigen, in een sopje leggen, in de wasmachine reinigen, in de droger, in de magnetron (echt waar, om te drogen!), etcetera. Voordat wij u antwoord geven op deze vragen willen we u graag eerst uitleggen wat de eigenschappen en functies van uw WTW filters zijn.

Het Materiaal

WTW filters zijn gemaakt van synthetisch materiaal, te weten het polymeer polyester. Polyesterkorrels worden gesmolten en verwerkt tot vezels. Deze vezels worden weer gesmolten tot filterdoek. Uit dit filterdoek worden dan weer de WTW filters op maat uitgesneden en verder verwerkt.

De Eigenschappen

De schikking van de polyestervezels vormt een netwerk in het filter. Dit netwerk zorgt ervoor dat (ventilatie) lucht eenvoudig doorgang vindt door het filtermateriaal, maar dat de in de lucht aanwezige vuildeeltjes opgevangen worden door het filter. Deze vuildeeltjes nestelen zich in het netwerk van het filter.

De Functie

De primaire functie van WTW filters is enkel en alleen het schoonhouden van de warmtewisselaar in uw ventilatie unit. Niet meer en niet minder. Want wanneer de lamellen van de warmtewisselaar vol zouden lopen met vuil dan verslechtert de capaciteit van uw unit zienderogen.

WTW Filters Schoonmaken?

Op basis van bovenstaande informatie kunt u waarschijnlijk zelf al uw conclusies trekken voor wat betreft WTW filters schoonmaken. Het vuil dat in de filters "gevangen" zit, zit ook goed gevangen! Met voorzichtig stofzuigen is een deel van dit vuil wel te verwijderen maar nooit alles.

Wanneer u WTW filters gaat wassen, bijvoorbeeld in een sopje, en daarna het filter uitwringt, dan gaat de structuur van het netwerk (deels) verloren. Het filter zal meer stof doorlaten dat door de warmtewisselaar geblazen wordt.

Gekscherend vergelijken wij WTW filters schoonmaken wel eens met ondergoed. Na verloop van tijd is vervangen wel zo prettig... Wij hopen u hiermee voldoende te hebben uitgelegd dat WTW filters schoonmaken éigenlijk niet echt een optie is.

Lees hier meer over hoe uw WTW filters te vervangen.

© 2012 - 2024 WTW Filters van Filterman | dat lucht op | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel